מערכות אינטרקום לבנייני מגורים ומסופים מתקדמים

מערכות האינטרקום כיום הינם בעלות טכנולוגיות מתקדמות ומאפשרות לנו בפרפקט מערכות להתאים אינטגראלית את מערכת האינטרקום המושלמת שלכם מבית פרטי ועד בניני מגורים ועוד

ננסה ללמוד ולבחון בקצרה את המערכות השונות:

  • אנלוגי לעומת IP
  • דלת מול קיר לעומת תחנות שולחן עבודה
  • מדרגיות ותמחור של שרתי אינטרקום
  • תכונות שרת אינטרקום
  • אפשרויות אינטגרציה מתקדמות – וידאו, מכשירי קשר, ניהול בניינים ועוד

מערכת אינטרקום לפרויקט מגורים שבוצעה על ידי פרפקט מערכות

אנלוגי או IP?

הדיכוטומיה המוכרת לנו מעולם המצלמות קיימת גם במערכות אינטרקום. במשך שנים רבות טכנולוגיית האינטרקום נבנתה על שידור אנלוגי, אלו למעשה רוב המערכות המותקנות היום בשוק, עם זאת, כמו בוידאו היתרונות של שילוב רשת הניעו את פיתוח ה אינטרקום – IP.

באופן כללי, טכנולוגיות אינטרקום אנלוגיות פחות יעילות מ- IP מכמה סיבות, בעוד באינטרקום אנלוגי התשתיות בסיסיות בלבד המיועדות לשש עשרה תחנות או פחות. לעומתם מערכות IP שימוש בכלי רשת LAN קיימים הופך למקור משמעותי לפריסות גדולות יותר חיסכוניות ומהירות יותר, בהשוואה להפעלת כבלים 'עצמאיים' משמעותיים למערכות אנלוגיות.

מסופי אינטרקום

תחנות אינטרקום בנויות לשימוש במגוון מצבים. בעוד שכל הסוגים מבצעים פונקציות בסיסיות דומות, עיצובים שונים מותאמים למקום בו הם פרוסים. להלן תמונות של שלושת גורמי הצורה הנפוצים ביותר:

תחנות דלתות: מכיוון שלעתים קרובות האינטרקום ממוקם במקומות כניסה, תחנות דלתות הן הסוג הנפוץ ביותר. תחנות דלתות כוללות לרוב מעטפת מוגנת בפני מזג אוויר ועמידה בפני אלמוגים עם רמקול מוגבר. רעש חיצוני סביבתי מחייב לרוב לרוץ את הרמקול בנפחים גבוהים יותר מאשר 'תחנות קיר' נפרדות יותר. תחנות דלתות כוללות לרוב תכונות נוספות כמו קוראי כרטיסים ומקלדות מקשים וכן תכונות בסיסיות של לחצני שיחות לתמיכה באינטגרציות עם בקרת גישה או מערכות טלפון. תלוי בפורמט השידור, סוג המארז ואיכות הרמקול / המיקרופון / רכיב.

תחנות קיר: אלה תחנות האינטרקום המסורתיות יותר, ולעיתים גם פחות יקרות. תחנות קיר מותקנות בדרך כלל בתוך הבית, והן בדרך כלל מכשירים אלקטרוניים לא אטומים המיועדים להרכבה בתיבות חשמל. פלטות פנים פלסטיק מכסות רמקולים שאינם מוגברים או מופעלים על קו, והפקדים מוגבלים ל"כפתור שיחה "יחיד. יחידות אלה מותקנות כדי להקל על תקשורת קולית מאזור פנימי לאזור אחר. לדוגמא, תחנות קיר משמשות לרוב בצד הלא מאובטח של דלת מאובטחת, ומשמשות כפעמון דלת דו כיווני.

תחנות עבודה אלו מחולקות לתחנות 'אב', ותחנות 'קצה' המעניק יכולת לדייל האנושי לקבל שיחות ממספר רב של תחנות נתב ולנהל בקשות שיחה מתחנות קצה רבות. (בניגוד לתחנת דלת או קיר שמוגבלת בניתוב שיחות), . בתפקיד 'מפעיל מאויש' מסורתי, הדייל האנושי יכול אפילו להפנות או להעביר שיחות מתחנות שולחן עבודה. יחידות אלה משולבות לרוב במערכות טלפון או בפלטפורמות מעקב אחרות כדי לפתוח דלתות, להפעיל הקלטת וידאו או לתגובות של רדיו נייד.

תחנות ייחודיות: תחנות אינטרקום המיועדות לסביבות עם פיצוץ, תיבות שיחה לחניון ויחידות שיחות חירום במכוניות מעלית הן דוגמאות לתיבות שיחה ספציפיות ליישום. התמונה למטה מציגה יחידות 'מומחיות' נפוצות:

שרת אינטרקום

מערכות אינטרקום מתקדמות דורשות תוספת של שרת מרכזי. אנלוגי או IP, יחידת קצה ראש מרכזית נחוצה כדי לנהל תנועה קולית. שלא כמו מעקב וידאו, שמע אינו רוחב פס ואינו אינטנסיבי למעבד. כתוצאה מכך, בניית שרתים סטנדרטיים יכולה להתמודד עם מאות מסופי אינטרקום!.

שרתים אנלוגים הם בדרך כלל התקנים עצמאיים המותקנים על קיר, ואילו שרתי IP בדרך כלל מותקנים במדפי שרתים ומשולבים ברשתות LAN נפוצות.

כמו מצלמות מעקב, תחנות אינטרקום מורשות על בסיס 'לכל מכשיר'. המספר הכולל של המסופים קובע את עלות המערכת. במקרים מסוימים, שילובים מתקדמים מורשים בנפרד. לדוגמה, אם תחנת 'אמן' בשולחן העבודה משלבת תנועת אינטרקום במערכת טלפון, יתכן ויהיה צורך ברישוי שרת נוסף.

תכונות שרת אינטרקום

השרת מספק פונקציונליות מעבר לניתוב שיחות פשוט. מערכות אינטרקום ברמה ארגונית כוללות את התכונות הבאות:

  • תקשורת אחת לאחד: פעולת אבן הפינה של מערכות אינטרקום, בהן מסוף אחד מתקשר ישירות למסוף אחר
  • תקשורת אחת לרבים: מערכות מודרניות מאפשרות תקשורת ממסוף אחד למספר אחרים (אזורים) בו זמנית
  • הקלטת שמע: במקרים מסוימים, הקלטה מבוססת שרת של תנועת שמע חשובה (למשל: תאי מעצר, חדרי ראיונות)
  • מעקב שמע: אזעקה או התראה על רעש (למשל: פיקוח על פעוטון בבית חולים, חניונים) משפרים את מעקב האזורים ומודעות מצבית.
  • מיפוי שיחות: שרתי אינטרקום המשמשים בפריסה גדולה מסוגלים לספק מיקום חזותי של מסוף כדי להקל על התגובה

אינטגרציה מתקדמת

מערכות אינטרקום מבצעות חלק אינטגרלי ב'קישור 'בין מספר מערכות בנייה שונות. כמה שילובים נפוצים הם:

  • דלתות ושערים – ממסר האינטרקום משמש לשחרור מנעולי דלת או פתיחת שערים
  • מעקב וידאו – לחיצת כפתורי אינטרקום יכולה להתחיל להקליט וידיאו או שמע
  • Walkie-Talkies – לסביבות שאינן מאוישות 24/7, ניתן לקבוע את התצורה של מערכת אינטרקום למערכת הרדיו הסלולרית המקומית
  • ניהול בניין – ניתן לקשור מסופי אינטרקום לתאי טלפון חירום ומערכות ציבוריות לצורך הודעה המונית
  • טלפונים – שילוב מערכות אינטרקום במערכות טלפון מאפשרות אינטגרציה של 'נקודה-ל-מספר נקודות' וטיפול נוח בשיחות אינטרקום. הן באתרים קטנים יותר או במיקומים מרוחקים,.